Проруска македонска партия: Кажете истината, че българите са с татарски произход

Очевидно от македонска страна в Комисията има македонци с изгубено национално чувство, щом подаряват на България македонската история, се казва в съобщение на партията

"Единствена Македония" гледа невярващо как исканията на членовете на българо-македонската комисия за ревизия на историята от българска страна стават все по-агресивни, а от членовете на комисията от македонска страна е пълно мълчание и плахост“. Това обявиха от проруската македонска партия в съобщение, публикувано в някои македонски медии и цитирано от агенция "Фокус".

„Очевидно от македонска страна в Комисията има македонци с изгубено национално чувство, щом подаряват на България македонската история с признаването на цар Самуил за български цар, че Св. Климент и Св. Наум са изпратени от българската държава и са действали в рамките на българската църква. Както и най-новото, че Гоце Делчев е български революционер“, казват от партията.

„За "Единствена Македония" е неразбираемо как марионетната власт в Скопие може да изтрие всичко, което е македонско и как македонският народ е ням наблюдател на собственото си самоунищожение и обезличаване“, коментират от "Единствена Македония".

„Новата легална власт на "Единствена Македония", която идва, ще разясни докрай историческата истина, че една част от българското население е с македонско историческо потекло, че в историята много български правителства, както и видни държавни институции в миналото и днес, се ръководят от македонци, а българският народ носи корените си от татаро-монголската етническа група“. "Единствена Македония" призовава и насърчава македонските историци да не се страхуват и да кажат истината, която се базира на исторически източници, че българите имат татаро-монголски произход“, се казва в съобщението на партията.