Примката около Тръмп се стяга - сенатори искат да разпитат преводача на срещата Путин-Тръмп

Джин Шахин призова към искането да се включат и републиканците в Конгреса

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Група американски сенатори-демократи заяви в официално съобщение в Туитър, че иска да бъде разпитан преводача на срещата на четири очи между Владимир Путин и Доналд Тръмп. Според сенатор Джин Шахин, така те ще разберат какво са си говорили лидерите на САЩ и Русия при закрити врата.

"Трябва да знаем какво е казал президентът на САЩ на Путин и какво му е обещал от наше име", написа Шахин в профила си в социалната мрежа, посочва dir.bg.

Тя вече е започнала да събира подписи на законодатели под писмо до шефа на Комитета по външна политика на американския Конгрес Боб Коркър с молба да свика извънредно заседание по този въпрос.

Шахин призова към искането да се включат и републиканците в Конгреса.

В отговор американският президент Доналд Тръмп каза днес, че се е разбрал добре с руския президент Владимир Путин на срещата им във Финландия и че "ще дойдат големи резултати".

"Толкова много хора по високите етажи на разузнаването харесаха моето представяне на пресконференцията в Хелзинки. С Путин обсъдихме множество важни теми на нашата среща преди това. Ние се разбрахме добре, а това наистина раздразни много хейтъри, които искаха да видят боксов мач. Ще дойдат големи резултати!", написа Тръмп в Туитър.