Палестинците угасиха светлините на коледната елха край църквата "Рождество Христово" във Витлеем

Граждански и ислямистки организации призоваха за обща стачка в отговор на решението на Тръмп да признае Йерусалим

Палестински граждански и ислямистки организации вчера призоваха за обща стачка и протестни митинги през днешния ден, в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, съобщиха Ройтерс и ТАСС.
Палестинското министерство на образованието обяви четвъртък за неучебен ден и призова учители, ученици и студенти да участват в протестите в окупирания от Израел Западен бряг, в ивицата Газа и в палестинските квартали на Йерусалим, пише БТА. 
Тази нощ палестинците угасиха светлините на Коледната елха край църквата "Рождество Христово" във Витлеем, в знак на протест срещу решението на Тръмп. Угасени бяха и светлините на Коледната елха в Рамала, близо до гроба на бившия палестински лидер Ясер Арафат.
Протести избухнаха вчера в райони на йорданската столица Аман, населявани от палестински бежанци, предаде Ройтерс, като се позовава на очевидци. Младежи издигали антиамерикански лозунги в Аман, а в бежанския лагер Бакаа близо до столицата стотици младежи излезли по улиците с викове "Долу Америка" и призиви към йорданското правителство да анулира мирния си договор с Израел от 1994 година.