Отровеният руски шпионин Скрипал, дъщеря му и един полицай са в кома

Сергей Скрипал

Сергей Скрипал

Бившият офицер от руското ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му, които бяха отровени в Солзбъри, са в кома. В същото състояние е и полицейският служител, който се е отзовал първи на мястото на инцидента.

И тримата се намират в интензивно отделение, съобщи телевизионният канал Sky News, цитиран от "Фокус".

Според полицията няма риск от засягане на други хора в района на инцидента.

Органите на реда заявиха, че разглеждат случая като "сериозен инцидент, включващ опит за убийство чрез използване на невротоксичен агент".

"Ние вярваме, че двамата пострадали са атакувани целенасочено", съобщиха от полицията.

Бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) бе хоспитализиран в критично състояние, след като е бил подложен на въздействието на неизвестно вещество в британския град Солзбъри.

Сергей Скрипал е на 66 години, бивш агент от ГРУ, шпионирал за британското разузнаване. Заедно с него при атаката е била и 30-годишната му дъщеря.

Инцидентът се е случил в неделя в търговски център в града. На двамата посетители им станало лошо и са повикали екипи на "Бърза помощ", които са ги транспортирали в болница. Според част от медиите, Скрипал и дъщеря му са намерени в безсъзнание на пейка в търговския център. Двамата не са имали видими следи от наранявания.

По-късно лекарите са заключили, че двамата са пострадали от въздействието на неизвестно токсично вещество.