Отмениха среща на Путин: Закъснял с 1 час за среща с премиера на Сингапур

Освен отменената среща, охраната поискала Путин да мине през рамката на металодетектора

Охраната поискала Путин да мине през рамката на металодетектора

Охраната поискала Путин да мине през рамката на металодетектора

Владимир Путин закъсня с цял час за срещата си с премиера на Сингапур и Ли Сян Лун я отмени, съобщава DW.

Още няколко неприятни за Путин инцидента съпътстваха участието му на годишната среща на АСЕАН. 

Освен отменената среща, охраната поискала Путин да мине през рамката на металодетектора, съобщава пратеникът на "Коммерсант" Андрей Колесников. Путин искал да премине покрай рамката, но охраната го спряла. Обичайно за посетители на ниво над министър се отваря допълнителен коридор. Любопитното е, че когато преминал през металодетектора той се "разпищял".

Медиите припомнят, че на някои срещи Путин се явява с бронежилетка под костюма, както например, на срещата за Сирия с турския и иранския президенти в Турция тази година.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров не били допуснати в залата за преговори между руския и сингапурския президенти. Всъщност те опитали да влязат в помещението, но охраната ги избутала.

Преди това, веднага след пристигането в Сингапур, помощникът на президента Юрий Ушаков бил принуден да премине щателен личен контрол в самолет на летището, докато трябвало да посреща Путин на стълбичката на самолета на руския президент.

Видеото, на което се вижда как охраната избутва Лавров покрай крилото на вратата и не му позволява да влезе в залата за преговори