Новият брой на „Тайм“: Как олигарсите на Путин влязоха в обкръжението на Тръмп

Редакторът Дан Стюарт публикува в Twitter корицата със заглавие: „Цялото царско войнство“

Американското списание Time публикува корицата на броя, който ще излезе през октомври. На колажа има матрьошки с образите на американския президент Доналд Тръмп, на руския – Владимир Путин, а също и на бившия ръководител на кампанията на Тръмп Пол Манафорт и на руския олигарх Олег Дерипаска.

Корицата публикува в Twitter редакторът Дан Стюарт. Заглавието е "All the Czar's Men" – „Цялото царско войнство“, по аналогия с прочутия роман на Робърт Пен Уорън „Цялото кралско войнство“.

Стюърт посочва, че в броя ще има статия от Саймън Шустер "Как олигарсите на Путин влязоха в екипа на Тръмп" (How Putin's oligarchs gоt inside the Trump team), посветена на кръга олигарси около Путин, а американските медии пишат, че основната тема ще бъдат руско-американските отношения по време на президентските избори в САЩ през 2016.

В момента предполагаемата руска намеса в празидентските избори в САЩ се разследва от специалния прокурор Робърт Мюлер, а Пол Манафорт се призна за виновен по редица обвинения, включително пране на пари и данъчни престъпления и се съгласи да сътрудничи, за да избегне още обвинения.