Николас Мадуро горд: Приличам на Сталин

По повод критиките срещу него от световни лидери Мадуро заяви, че много от тях използват далеч по-жестоки методи в сравнение с него.

Колаж: puntodecorte.com

Колаж: puntodecorte.com

Президентът на Венецуела смята, че между него и Йосиф Сталин има сходство. В телевизионно предаване Николас Мадуро каза, че когато се гледа в огледалото, забелязва прилика между себе си и Сталин.  

"В света има хора, които ме смятат за карибския Сталин. И аз наистина приличам на него. Погледнете ме в профил", добави той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това звучи доста гротесктно, като се има предвид какъв сатрап е бил Йосиф Висарионович, колко човешки съдби е погубил и колко хора изличил от лицето на Земята без съд и присъда.

Ще по-абсурдна е и констатацията му, че атаките срещу него от световни лидери са неоснователни, защото много от тях използват далеч по-жестоки методи в сравнение с него.

В средата на юли политическите опоненти на Мадуро организираха допитване, на което 98% от гласувалите се обявиха против свикване на Конституционното събрание, предложено от президента. Правителството не призна резултатите от гласуването. Но Мадуро каза, че макар референдумът да е бил незаконен, той е наредил да бъде осигурена охраната му.