New York Magazine: Тръмп с президента Путин ли ще се срещне? Или с водещия си офицер?

Чейт нарича преговорите между Тръмп и Путин "заговор на шефа на руското разузнаване с неговия агент" и напомня, че срещата ще бъде на четири очи само в присъствието на личния преводач на руския президент.

Владимир Путин и Доналд Тръмп

Владимир Путин и Доналд Тръмп

В навечерието на срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин публикува разследване на журналиста Джонатан Чейт, който твърди, че от 1987 година Тръмп е руски агент.

В текста със заглавие "Тръмп с колега ли ще се срещне? Или с водещия си офицер?" Чейт нарича преговорите между Тръмп и Путин "заговор на шефа на руското разузнаване с неговия агент" и напомня, че срещата ще бъде на четири очи само в присъствието на личния преводач на руския президент.

Журналистът отЕлязва, че политическият "пробив" на Тръмп се е случил през 1987 година и съобщава за събития, предшестващи този момент. В разследването се твърди, че Тръмп се появява в периода, в който Михаил Горбачов започва да отваря границите на СССР и да привлича западни инвеститори.

През 1986 година той се среща в Вю Йорк със съветския посланик Юрий Дубинин, а през юли 1987 година посещава Москва.

"От Москва Тръмп се завръща с политически амбиции", пише авторът.

Чейт отбелязва, че от 1999 година, когато на власт идва Путин, Кремъл планира да направи Тръмп президент на САЩ.

"Руснаците тайно поддържат съюзници-политици в чужбина. Путин, естествено, смята, че разузнаването играе централна роля във външната политика", пише Чейн.

Русия би могла да притежава компромат за Тръмп след посещенията му в Москва през 1987 и 2013 година. Освен това нежеланието на американския президент да публикува данъчната си декларация може би е свързано с това, че той дълги години да е получавал "руски пари".

Според Чейн, намерението на Тръмп да се срещне с Путин без свидетели прави заговора им очевиден и е недопустимо да бъде разглеждана срещата им като преговори на лидерите на две страни.

Припомняме, че в САЩ се води разследване на намесата на Русия в американските президентски избори, както и на мръзките на Тръмп с Кремъл.

Превод: Faktor.bg