Навални прие предизвикателството за дуел от "крадеца, лъжеца и просто глупак" бивш телохранител на Путин

Алексей Навални

Алексей Навални

Опозиционерът Алексей Навални отговори на шефа на "Росгвардия" и бивш телохранител на Владимир Путин, Виктор Золотов, който в средата на септември го извика на дуел. Золотов се "почувствал оскърбен" от информация, изнесена в разследване на Фонда за борба с корупцията на Навални за корупция при закупеването на храна за "Росгвардия".

Навални отбелязва, че не е могъл да отговори по-рано просто защото последните 50 денонощия е бил в ареста.

Отговорът у започва с думите: "Отговарям на генерал Золотов, когото смятам за крадец, мошеник, лъжец и лицемер. А също така и глупак, който позори страната, заемайки тази висока длъжност. И никакви заплахи няма да променят мнението ми".

Навални отбелязва, че Золотов е получил генералското си звание не докато е защитаал Русия, а охранявайки единствено "два метра периметър около Владимир Путин".

"Няма да ме сплашите и няма да се откажа от мнението си за Вас. Смятам, че сте крадец, от народа и от корегите си, смятам, че се причастен към убийството на Борис Немцов, а семейството Ви живее с мръсни корупционни пари", казва Навални.

Той приема предизвикателството за дуел, като го призовава той да има формата на дебат директно в ефир.

Припомняме, че командващият "Росгвардия" бивш бодигард на Владимир Путин Виктор Золотов извика на дуел арестувания лидер на руската апозиция Алексей Навални и го заплаши да направи от него "хубава, сочна пържола", както и да си "изтрие краката в него".

Причината беше, че на 23 август Фондът за борба с корупцията, създаден и ръководен от Навални, публикува разследване, в което се казва, че "ръководството на "Росгвардия" краде от своята армия, буквално измъквайки залъка от устата на войниците".  Според разследването на Навални, продуктите се купуват в огромни количества, но не просто по завишени цени, а по цени по-високи от тези в московските магазини".

Това предизвика гнева на Золотов, който се позовава на "офицерската чест" и предизвиква Алексей Навални, който в момента е в затвора, на дуел, като го заплашва, че ще го превърне в "хубава, сочна пържола".

"Обещавам, че преди да ви прекрача и да си изтрия краката във вас, ще устроя шоу за целия личен състав на "Росгвардия", продължава заплахите Золотов.

Говорителят на Владимир Путин, Дмитрий Песков, обаче заявил пред руските медии, че не оценява това обръщение като заплаха.

Золотов е главнокомандващ войските на националната гвардия на Руската федерация, създадени през 2015 година, а преди това на гранични войски.

Превод: Faktor.bg