Навални: Мустакатият пропагандист на Кремъл и бандата му да обяснят необяснимото си богатство

Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Торино 2006 г. Татяна Навка, която е съпруга на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, е продала квартирата си в Манхатън, Ню Йорк. Сега двамата са по-богати с 1.777.5 долара , т.е. близо 2 милиона долара. Това обяви основателят на Фонда за борба с корупцията и водещ политически лидер в Русия Алексей Навални в пореднотно си изобличително видео, посветено на грандиозните кражби на Кремъл.

"Този наш мустакат пропагандист, заедно с цялата си банда,  които непрекъснато ни занимават с лицемерния си патриотизъм, оплакват се, че американските ни партньори плетат козни срещу нас, налагат ни санкции, толкова са ужасни, тормозят нашите спортисти, както се оплакваше Татяна Навка, а после се обаждаше да види какво става с дома й на Манхатън, да обяснят богатството си“, коментира той.  
Навални призова част от тези 2 милиона долара да се дадат за операция на деца, чийто семейства не могат да платят операциите им, тъй като Навка организира благотворителни кампании с тази цел. Или Пескови да отделят от 30–те милиона рубли наем за яхта за седмица, които са платили преди време. 
„Задачата на Навка и Песков не е за се занимават с благотворителни фондове, а да обяснят откъде идва необяснимото им богатство“, казва Навални. Той често напомня, че на ръката си говорителят на Кремъл носи часовник за 800 000 долара." Навка твърди, че тя му го подарила. Любов, какво да ги правиш.

"Кой ще ми забрани да подаря нещо красиво на моя съпруг. Печелила съм олимпийското злато, печелила съм куп други престижни отличия и продължих да работя упорито, след като се отказах от професионалния спорт. Мога да си го позволя", твърди Татяна. Разбира се, още повече, че държи солидни акциии в някои от предприятията, които "възстановяват" Крим, а Москва им изсипва гигантски пари за сметка на други региони. Нейните фирми са единственият снабдител на полуострова с техническа сол например. "Сетила се е за техническата сол между два тулупа", иронизира преди време Навални Навални.   

Пескови имат и луксозен апартамент в Париж, както е съобщавал опозиционният лидер. Второто видео е точно на тази тема.