Настя "Рибката": Имам записи на Дерипаска доказващи намесата на Русия в изборите в САЩ

Анастасия Вашукевич (Настя Рибката) и Олег Дерипаска

Анастасия Вашукевич (Настя Рибката) и Олег Дерипаска

Настя "Рибката", която стана известна чрез разследването на Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални, твърди пред The New York Times, че разполага с аудиозапис на разоговори на руския олигарх Олег Дерипаска за намеса в президентските избори в САЩ. Тя е готова да ги предостави на американските власти срещу убежище в САЩ.

"Те обсъждаха американските избори. Дерипаска имаше план за изборите", твърди тя и добавя, че притежава 16 до 18 часа записи с разговори на олигарха с трима души, за които предполага, че са американци.

След разобличенията на ФБК за връзки меужду Дерипаска и руския вицепремиер Сергей Приходко, Анастасия Вашукевич първоначално се опита да шантажира Дерипаска, а след като той заведе дело срещу нея, елитната компаньонка и Александър Кирилов (Алекс Лесли) бяха арестувани в Тайланд по обвинение в организирането на нелегален секс-тренинг.

Тайландскитке власти са отказали да освободят двамата под гаранция, след което двамата изпратиха писмо в посолството на САЩ с молба за политическо убежище срещу информация за намесата на Русия в президентските избори през 2016 година.