Макрон и Тръмп: Няма да търпим безнаказаност при по-нататъшно използване на химическо оръжие в Сирия

Франция и Великобритания искат спешно събрание на Съвета за сигурност на ООН, за да се обсъди провала на 30-дневното примирие,

 Президентът на Франция Еманюел Макрон и американският държавен глава Доналд Тръмп са провели телефонен разговор, в рамките на който са обещали, че „няма да търпят безнаказаност" в случай на по-нататъшно използване на химическо оръжие в Сирия, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Макрон „подчерта, че ще има твърд отговор в случай на доказано използване на химическо оръжие, довело до смърт на цивилни лица, в тясна координация с нашите американски съюзници", се казва в изявление от Елисейския дворец.

Франция и Великобритания искат спешно събрание на Съвета за сигурност на ООН, за да се обсъди провала на 30-дневното примирие, обявено в Сирия, предаде сащо AFP.
Съветът за сигурност ще се събере в сряда, за да обсъди въздушните удари и сблъсъците в контролирания от сирийската опозиция анклав Източна Гута, които продължават, въпреки примирието изискано от Световната организация преди десет дни.