Le Parisien: Кремъл цензурира Макрон, напълно изопачи казаното от френския президент

Владимир Путин и Еманюел Макрон

Владимир Путин и Еманюел Макрон

"Това, което руснаците чуха като цитат на Еманюел Макрон за "жълтите жилетки" беше пълна противоположност на това, което всъщност каза президентът на Франция", пише кореспондентът на Le Parisien в Москва Емануюл Гриншпан.

"За пръв път руските власти използваха превода, за да манипулират толкова драстично думите на държавния глава на друга държава", коментира журналистът.

"Преводът" публикуван на сайта на Кремъл приписва на френския президент следните думи: "Но вие знаете, че всички тези хора, които искаха да издигнат кандидатурите си в хода на европейската избирателна кампания, не можаха да го направят, не можаха да го направят свободно, без каквито и да било препятствия".

Всъщност Макрон казва:

"Във Франция, казвам го ясно и сравнението (с протестите в Москва-бел. ред.) тези, които протестираха, свободно представиха своите кандидатури на евроизборите. Тези, които наричат "жълти жилетки", свободно се явиха на европейските избори и свободно ще участват на местните избори".

"Цендзурираната версия служи на Кремъл, който представя западните страни като "показни" демокрации, в които свободата е някаква илюзия", резюмира Гриншпан.

Превод: Faktor.bg