Бертил Венгер, ХДС: Борисов се утвърди като регионален и европейски лидер

Цветан Цветанов представи пред Бертил Венгер и основните приоритети на страната ни за предстоящото председателство на Европейския съюз


"Бойко Борисов формира стабилно правителство на базата на стабилна и работеща коалиция в кратки срокове и резултатът от управленските му умения е сериозният икономически растеж, който бележи България вече втора година", заяви международният секретар на Християн-демократическия съюз Бертил Венгер по време на работа среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

По време на срещата беше обсъдена съвместната работа между ГЕРБ и ХДС по редица теми като сестрински партии в политическото семейство на Европейската народна партия.

Венгер поздрави Цветанов, че след предсрочните избори в България ГЕРБ е успяла в кратки срокове да структурира работеща коалиция, а Бойко Борисов да се утвърди като регионален и европейски лидер.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ запозна международния секретар на ХДС с политическата обстановка в България и с финансовите и икономическите показатели, които страната ни постига.

Цветан Цветанов представи пред Бертил Венгер и основните приоритети на страната ни за предстоящото председателство на Европейския съюз.

Двамата разговаряха за предизвикателствата пред Западните Балкани и обсъдиха идеята за провеждането на регионална среща на страните от района, която да бъде подпомогната от фондация „Конрад Аденауер“ по темите, свързани с миграцията, сигурността и транспортните коридори.

В края на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов покани международния секретар на ХДС Бертил Венгер да бъде гост на редовния конгрес на партията на 26 ноември в София. Двамата заявиха, че остават в контакт за съвместна работа между двете партии от семейството на ЕНП.