Злосторници пуснаха фалшив скандал с прокурор от името на "Правосъдие за всеки"

Неизвестни злосторници разпространиха до медиите фалшив скандал с нов имот на топ прокурора Борислав Сарафов. В нея се твърди, че синът на магистрата е придобил огромна вила с парцел в района на Божурище, от лице, което прокурорът Сарафов е разследвал.
От «Правосъдие за всеки» са категорични, че това е фейк новина, която се разпространява вече в някои интернет медии. Писмото е адресирано  до първия зам. председател на ЕК, г-н Франс Тимерманс, и почти всички държавни институции в България.
 На страницата си „Правосъдие за всеки” изразява категорична позиция:
„Длъжни сме да заявим, че ние не сме търсили и не разполагаме с такава информация, нито пък сме адресирали въпросното писмо до ЕК и държавните институции. Случилото се определяме като доста глупав, но коварен опит да се замеси името на уважавана обществена организация във вътрешните войни по върховете на властта и се противопоставяме категорично на тези хибридни атаки, срещу когото и да са насочени!
Обръщаме внимание, че е сгрешено и името на организацията в изписването на мейла - ние сме "Правосъдие за всеки", а не "правосъдие за всички", и то изписано със символите на тийнейджър!”