Журналистите от БНТ защитиха Горан Благоев: Недопустимо е Сидеров да се опитва да кадрува

Волен Сидеров

Волен Сидеров

Журналистите от БНТ излязоха със специална декларация, в подкрепа на своя колега Горан Благоев. Вчера той стана обект на груби нападки от страна на лидера на „Атака” Волен Сидеров. За да демонстрира зависимостите си от Русия, Сидеров атакува водещия на „Вяра и общество” за позициите му по повод посещението на руския патриарх Кирил. Ето и пълния текст на декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на журналистически дружества
в Българската национална телевизия

На 12 март в предаването „Още от деня” председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров с обидни квалификации и груб тон нападна нашия колега журналиста Горан Благоев. 
Повод за тази словесна атака беше изказаното аргументирано и коректно журналистическо мнение от Горан Благоев по повод изявленията на Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил при гостуването му у нас.
Поведението на Волен Сидеров е неприемливо както за националния ефир, така и за нормалните човешки взаимоотношения. То е агресивна провокация към свободата на словото и правото на собствено журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в националната обществена телевизия.
Както ние, така и програмното и продуцентското ръководство на БНТ 1 стои зад уникалното за телевизионния ефир предаване „Вяра и общество” и екипът, който го създава.

13 март 2018 г. Председатели на дружества на СБЖ в БНТ