За национално предателство прошка няма да има!

Ще позволим ли Отечеството ни да бъде откъснато от НАТО и ЕС?

Примера на вицепрезидента

Примера на вицепрезидента

Михаил Найденов*, експерт по отбрана и международна сигурност,
член на Атлантическия съвет на България

Руският патриарх Кирил си тръгна от България „огорчен“, след като три дни у нас му се оказваха уважение и почести, стигащи и до коленопреклонно самоунижение от страна на някои от нашите официални представители.
Казано накратко: Гундяев дойде, видя и им се накара. Така. За назидание.
Господарят никога не е доволен, колкото и да се стараят покорилите му се.

Това, че руски високопоставен представител си позволява да се държи неуважително и дори нагло, докато е на посещение у нас, не е нещо невиждано до сега. Имперският комплекс на руски представители, когато стъпват на гостоприемната българска земя, се е проявявал многократно в историята. Така е било що се отнася до руски политици, дипломати, представители на големи компании, духовници и военни. Заради Гундяев МВР дори си позволи да тероризира редица български граждани, достойно отстояващи гражданската си позиция.
Не е ново също и унизителното за националното ни достойнство преклонение, с което наши ръководители са посрещали и изпращали съветски и руски представители. При комунистическата диктатура група национални предатели, поставени на високи държавни постове, са обмисляли да превърнат държавата ни в 16-та съветска република. Това е държавна измяна, останала ненаказана.
Новото днес обаче е, че, коленопреклонението и самоунижението на част от държавното ни ръководство се случва именно в европейска и натовска България, която има честта и високата отговорност да председателства Съвета на ЕС!

Руско-съветският имперски комплекс

си остава и той се прояви за пореден път при посещението на нежелания от много българи гост Владимир Михайлович Гундяев, известен като Кирил, понастоящем патриарх на Москва и цяла Русия.
Главният ни проблем като държава и нация днес се състои в това, че някои наши държавни ръководители все още следват наложеният и рафиниран във времето модел на покорно поведение пред Кремъл. Това е комплексът на покорения и подчинен индивид, който не може да защитава собственото си достойнство, та какво остава за достойнството на държавата и нацията, които е длъжен да пази и защитава.
А това вече е проблем за всички нас!
Сериозен проблем, решаването на който повече не търпи отлагане. Защото такива хора в момента са по върховете на държавата и ни представляват пред света. Такива индивиди са в управлението на страната ни, която е член на НАТО и председателства Съвета на ЕС. Заради тях страдаме всички ние.
Един ден те ще ни откъснат от ЕС и НАТО

И от европейската цивилизация.
И, ако продължаваме да ги търпим, ще страдаме не само ние, но и и нашите деца.
Ето тук вече прошка не трябва да даваме!

*Публикацията е от фейсбук профила на автора.