Явор Нотев: Нинова изпусна момента, тепърва ще има проблеми с мотивите за завръщане в парламента

БСП трябваше да влезе в пленарната зала, когато ГЕРБ предложи да се върне стария Изборен кодекс

Явор Нотев

Явор Нотев

„Всички депутати взимат пари. Това се основава на регламента на Народното събрание. При напускане на парламента, се получават около 1000 лв. Дори и да ходят при избирателите си, народните представители трябва да съвместяват работата си и в пленарната зала. Има определено време за срещи с хората“. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев. 

„Искането на Корнелия Нинова е основателно за промяна в заплащането, но в момента тезите, които е внесла БСП, няма кой да ги защити. Не е лицеприятна гледката в момента – в едната част залата е празна и мрачна, а другата действа. Работата в парламента върви, но тя не е пълноценна без опозиция. Огромен проблем за социалистите е да намерят аргумент и да се върнат в НС. Няма да подсказваме решения, но аз лично нямам съвет към левицата. Тя пропусна да влезе в залата, когато ГЕРБ реши да промени преференциите и да избере нов ЦИК. Трябва да видим първо какви ще са аргументите на Румен Радев, за да решим как ще гласуваме за ветото му, ако го наложи“, коментира депутатът от „Атака“. 

„Все още не сме имали разговор в Обединени патриоти, с който да сме отхвърлили окончателно коалиция между трите партии за явяване заедно на Европейските избори. Все още не би могло да се говори обаче за край на „малката коалиция“ в парламента заради евровота. Ние говорим за изпълнение на управленска програма“, коментира Нотев.