Янаки Стоилов: Защо срещата с посланика на Великобритания е в Министерския съвет, а не в МВР?

Много бързо се политизират теми, които трябва да бъдат изяснени юридически, смята членът на НС на БСП

Янаки Стоилов

Янаки Стоилов

Не съм криминалист и няма да влизам в различните версии по случая с отравянето на Емилиян Гебрев. Това, което прави впечатление е, че срещите между Борисов и посланика на Великобритания вместо да бъдат професионални, са политически. Защо срещата е в Министерски съвет, а не в сградата на МВР например. Много бързо се политизират теми, които трябва да бъдат изяснени юридически. Това заяви Янаки Стоилов, член на НС на БСП в предаването "Още от деня" по БНТ.

"България трябва да ориентира срещите си по икономически ползи. Само държава, която има икономическо развитие, може да обещава нещо на гражданите си", каза още той. 

"Влияние върху България ще има и винаги е имало. Това е част от политиката. Защо не казват, че непременно хибридната атака ще дойде от Изток", попита Стоилов.

"Количествено ли трябва да мерим, кой е по-прав. Във външната политика мисленето се определя от позициите на международното право. Ако Тръмп заявява, че защитава демократизацията, то трябва да си преориентира мнението за Северна Корея", коментира той ситуацията във Венецуела. 

"БСП трябва да е социалистическа лява партия, която поставя въпросите за труда и интересите на България. Българската политика се захранва от текущите скандали", завърши Янаки Стоилов.