Волгин след интервюто с Дугин: Свободата на словото няма как да бъде защитавана от неграмотни хора

Русофилите недоволни, че пред идеолога на путинизма са изправили несръчна девойка

Петър Волгин

Петър Волгин

И русофилът Петър Волгин се оказа скандализиран след интервюто с идеолога на Кремъл и путинизма Александър Дугин. Прав е – не може срещу този българомразец и заклет враг на ЕС и НАТО да изпратиш неподготвена девойка, която вярва, че щом държи микрофона, значи е журналист. Ето какво написа флагманът на русофиството в БНР на стената си във фейбук:
„Гледам интервюто с А. Дугин по Нова телевизия и се чудя тази девойчица, интервюиращата го, дали знае кой е Карл Шмит, кой е Стивън Банън? Дали знае, че евразийството има близо стогодишна история, а не е измислица на Путин? Дали й говорят нещо понятията "глобализиран елит" и "либерална диктатура"? Най-вероятно отговорът на всички тези въпроси е отрицателен. Виждаме поредното доказателство на тоталната

неграмотност, която цари в българските медии

И си мисля, че свободата на словото няма как да бъде защитавана от неграмотни хора...“

Разбираемо е проевропейската част от българските граждани, които са противници на режима на Путин да са недоволни, че две седмици подред, в най-гледаното време ги облъчва и манипулира кремълската врачка, както се изрази политологът Огнян Минчев. Но в случая са недоволни и евразийците и русофилите, защото знаят, че с един обигран и ерудиран журналист Дугин можеше да бъде провокиран към още по-силни откровения и послания, към още по-съдържателен разговор в посока на неговата идеология. А и от висотата  на Волгин наистина е обидно пред бащата на путинизма да мънка новобранка, при наличието на толкова лични леви шамани у нас. Но шансът е пропуснат, а с подобни интервюта като в час по трудово, Нова ТВ никога няма как да се покрие дори и с евразийска слава.