В. Симеонов за патриарх Кирил: Второстепенно съветско ченге

Валери Симеонов

Валери Симеонов

"Това е една сделка, която не е стратегическа, но засяга много потребители, а интересите на потребителите трябва да бъдат защитени. Редно е да се извършат съответните проверки за собствеността на това предприятие. В тая посока ще внесем промени в закони за в бъдеще да няма скандални реакции коя е Гинка и други такива. Цялостното изкупуване си е връщане към социализма, естествено, че това може да го предложи партия като БСП", коментира сделката за ЧЕЗ и предвижданите промени в закона вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

"Искам да подчертая че става дума за много малко пари, защото държавата няма да гони реално упражняване на тая собственост, нашата позиция е, че държавата не трябва да участва в управлението, а в контрола на дружеството. И този контрол може да се реализира както с 34 процента, така и с т. наречената златна акция. Аз приветствам министър председателя за решението му", допълни Симеонов.

Той коментира и руския патриарх Кирил, който на Трети март, заяви, че си тръгва огорчен, заради приравняването на Русия към други народи, участвали в Освобождението ни преди 140 години.

"Този човек не е слязъл от небето. Този хитрец е внесъл безакцизни цигари за 14 млрд. долара и вино за 4 млрд. долара. Часовникът му струва 35 хил. долара. Какъв патриарх!? Това е агент Михайлов от КГБ", избухна Симеонов.

"Няма да допусна едно второстепенно съветско ченге да ми казва вакво да правя", заяви той.

"Тоя дето е влязъл в дома на лекаря, ако питате мене, да го гръмнеш му е малко", каза вицепремиерът по повод д-р Иван Димитров, който уби Жоро Джевизов - Плъха в Пловдив при опит за кражба.

"Протестите бяха прибързани. Когато няма факти и доказателства не е хубаво да прибързваш да съдиш някого и да го изкарваш престъпник", посочи лидерът на НФСБ.

Той даде пример с убития Тодор във Враца, когато отново имаше прибързани протести, но се оказало, че момчето излязло с бокс срещу двамата братя, които в последствие го ликвидират 

"Трябваше МВР по-рано да каже, че това, което се говори не е вярно. Още вчера им го казах на Министерски съвет. Може много хора да го уважават тоя лекар, но аз не го уважавам. Не може 30 минути да го следиш и след това да го гръмнеш", категоричен е Симеонов