В. Сидеров: Очаквам членовете на Коалиционния съвет да ми се извинят и да кажат: "Абе, Волене, беше прав"

Волен Сидеров

Волен Сидеров

"Оставката не е съгласувана с мен, но това не е най-важният въпрос. Очаквам от членовете на Коалиционния съвет да ми се извинят и да кажат: "Абе, Волене, беше прав", заяви пред журналисти лидерът на "Атака" и председател на ПГ на ОП по повод оставката на вицепремиера.

"След гаврата, която направи с майките на децата с увреждания, единствено аз исках той да подаде оставка, такова е цивилизованото поведение. Тогава Каракачанов не ме подкрепи, а Борисов каза, че  решението е само на Патртиотите. Защо трябваше да мине един месец, да се вдигне тая вълна от протести и чак сега да дойде тази оставка", попита Сидеров.

"Тя вече е закъсняла на фона на натрупано възмущение и не знам дали щетите са лесно поправими", коменитра той.

Той припомни, че от края на миналата година критикува Симеонов за неговите акции.

"От края на миналата година казвам, че не сме във властта за лифове и дискотеки. Че имаме по-важни въпроси, и без това хората непхрекъснато ни питат защо не изпълнихме обещанието за пенсиите. Ако тогава ме бяха послушали, нещата щяха да са по-добре сега не знам това недоволство, което набира сила докъде може да стигне", каза още лидерът на "Атака", който смята, че следващият вицепремиер не трябва да бъде политическа личност, а експерт.