Цветанов: Важното е стопаните да са спокойни, че ще получат обезщетения бързо

Най-важното е поетият ангажимент от министъра на земеделието, че обезщетението на земеделските стопани ще бъде в максимално кратки срокове – в рамките на седмица, до 10 дни. Хората да бъдат спокойни, че ще бъдат обезщетени. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщава БГНЕС.

Цветанов обобщи резултатите от свикания извънреден Председателски съвет, на който министрите на земеделието и вътрешните работи Румен Порожанов и Валентин Радев, както и председателят на БАБХ Дамян Илиев запознаха председателите на всички парламентарни групи с действията на институциите за справяне с огнищата на чума по животните в Странджа. До този момент заболяването е регистрирано в 7 общини, намиращи се на територията на две области – Ямбол и Бургас.

„Трябва да има по-голяма информираност на обществото и местното население, където се предприемат действия. Някои казват, че не са информирани на място, не са запознати животновъдите“, подчерта Цветанов и призова в процеса да бъдат включени активно и кметовете на населените места.