Цветанов към БСП: Искате излизане от ЕС и вървене към евразийски съюз?

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

"От референдума за Истанбулската конвенция, до протестите срещу сделката с ЧЕЗ, до кризата на доверието в системните партии в Европа и разширяването на популистката вълна - страстите се нажежиха заради опитите на БСП да дестабилизира", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветано по повод поведението на БСП.

Той обвини БСП в лицемерие по темата за Истанбулската конвенция, както и че целта на социалистите е само да създават хаос и да се заиграват със страховете на хората.

"Много е лесно да се играе със страховете на хората. Да видите къде е вълната и лесно да се закачите", коментира той заявката на червените, че ще се включат в протеста против сделката ЧЕЗ.

"Слаба ви е концепцията и стратегията за дестабилизиране на страната, но това е ваше право", коментира Цветанов и припомни, че само преди година имаше предсрочен парламентарен вот, след който ГЕРБ отново е първа политическа сила.

Според него е видно, че от ГЕРБ винаги търсят политическия консенсус, докато социалистите искат разделения.

"Заради това вие сте втора политическа сила, понякога трета, но никога няма да бъдете управляващи, защото сте непрогнозируеми за европейските ни партньори", обърна се Цветанов към БСП.

Той дори упрекна социалистите, че с популисткия си подход може би целят да тласнат България по стъпките на Великобритания и дългосрочната им цел да е излизане от ЕС.

"Всичките ви политически послания в последните месеци са в тази посока. Искате излизане от ЕС и вървене към евразийски съюз", обърна се той към червените.