Ц. Цветанов: Очаквам с нетърпение дебат за сигурността, мотивите на БСП са абсолютно несъстоятелни

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

"Росица Димитрова няма никаква вина в скандала със скъпия самолетен билет. Тя е добър експерт и отзивчив човек, 20 години работи с хора с увреждания. Но в този скандал тя нямаше друг полезен ход освен подаването на оставка. Но ние не искаме да я загубим като експерть говорил съм с Валери Симеонов да бъде назначена като съветник към неговия кабинет. В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството, не е имала никакно намерение или желание да и бъде осигуряван лукс", съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че винаги в пределите на Европа е летял в икономична класа, дори когато е имал билет за бизнес класа, за да не предизвиква спекулации.

"Вотът на недоверие го възприемаме като част от системния подход на БСП да искат вот преди и след европредседателството. Запознах се с мотивите и ще ви кажа, че те не отговарят на желанието и амбициите на БСП. В тях има много неистини. Никъде не се говори за мерките, предприети от държавата. В момента имаме нулев миграционен натиск. Вярно е, че има липса от полиция в малките населени места, но от май 2018 има назначени близо 1800 полицаи и 608 полицейски патрула, които обикалят. Не казвам, че всичко е прекрасно. Но полагаме усилия да се върнем към нивата на работа и ефективност на системата. БСП съсипаха системата, знаем какъв дефицит оставиха и през 2009 година и през 2014 година", коментира Цветанов.

"Очаквам с нетърпение този дебат, мотивите им са абсолютно несъстоятелни", заяви той.

"В Коалиционното споразумение ние сме описали точно уславията, при които работим заедно. Валери Симеонов е изключително прям, остър, дори към премиера, но премиерът запазва хладнокръвие, не отговаря, след това сядат и се разбират. Коалиционното правителство винаги е под напрежение, но това кара конструкцията да е стабилна. Ние трябва да изведем България над всичко и го правим", коментира Цветанов.