Стефчо Тодоров е блъснатият от бащата на Румен Радев: „Не ме безпокойте, не ми се говори по този въпрос”

Мъжът се заканил да пусне жалба в МВР, но слеващия ден се отказал, твърдят запознати

Кадър от инцидента

Кадър от инцидента

Стефчо Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги. До сега името му се пазеше в тайна, но Fktor.bg успя да се свърже по телефона с него.

„За какво ме безпокоите? Нищо не искам да говоря. Не съм пускал жалба в МВР. Не ми се говори  по този въпрос, айде чао, довиждане”, лаконичен бе пострадалият Тодоров.

От свои източници в Харманли обаче Faktor.bg научи, че още минути след катастрофата Стефчо Тодоров е заявил на полицаите, че е недоволен от работата им и ще пусне в МВР възражение по случая. Но на следващия ден изненадващо  е заявил, че се отказва да пуска жалба. Пред полицаите потвърдил, че с него е воден разговор, за да действа по този начин. Кой го е "посъветвал" да постъпи така, тепърва трябва да се установи.

Днес стана ясно от разпространен видео клип в социалната мрежа, че 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което осем дни е прикривано от МВР. От самия клип става ясно, че на местопроизшествието полицаите не са съставили протокол за инцидента, водачите не са били подложени на тестове за алкохол и наркотици, а партийният лидер на БСП в Харманли дори си е позволи да премести в присъствието на униформените ударената инвалидна триколка.

Поведението на жертвата Тодоров  недвусмислено показва, че явно е предупреден и може би се страхува да даде гласност на катастрофата. Според негови съседи повече от седмица след инцидента ръката му продължава да бъде видимо наранена.

От президентството твърдят, че натиск не е оказван. МВР са започнали проверка, но се съмняват, че някакъв младши полицай се опитал да замете следите. Хора от системата обаче са категорични, че без знанието на шефа на РПУ-Харманли прикриването няма как да се случи.

Любопитен факт е, че и шефът на областната дирекция в Хасково едва преди часове е научил за инцидента. Прикриването на случая явно налага да се намеси и държавното обвинение, което да установи истината за катастрофата, но и дали е оказван натиск на пострадалия да мълчи.