Сигналът на БТВ мистериозно изчезна, докато по БНТ излъчват речта на Румен Радев

Вместо сериал, зрителите гледат син екран

Мистериозно изчезна сигналът на БТВ в 21:00 часа. Докато зрителите очакваха поредния епизод на сериала "Вътрешен човек", се появи син екран без никакви надписи. От медията също все още не дават информация какви са техническите проблеми. Дали става въпрос за вътрешна повреда, или за умишлена атака срещу медията. В началото на "синия екран" стоеше логото на БТВ, но след няколко минути то също изчезна.

Алтернатива в прайм тайма се оказа речта на Румен Радев, който беше излъчван на живо от Карлово по БНТ. Държавният глава бе в родния град на Васил Левски по повод 182 г. от раждането на Апостола. Фенове на "Вътрешен човек" започнаха с конспиративни теории във форумите, че няма нищо случайно и поредният хакер в държавата им е спрял канала, за да превключат на държавната телевизия. Съмненията за умишлена провокация се засилват и от факта, че след като свърши речта на държавния глава, БТВ поднови излъчването на програмата си.  

По-късно bTV Media Group и bTV Radio Group обясниха във фейсбука си, че прекъсването на програмите им е била токов удар в сградата.