Съветникът по отбраната на Румен Радев е бил арестуван за купуване на гласове

Твърди се, че в момента Илия Милушев е най-близкият човек на президента сред администрацията на "Дондуков" 2

Илия Милушев (вляво)

Илия Милушев (вляво)

Съветникът по отбраната на президента Румен Радев - полковник Илия Милушев, е бил арестуван за купуване на гласове през 2011 г., съобщи ПИК.

Информацията е бе потвърдена от МВР. Тя е отразена публично и в серия медийни публикации от онзи период.

Става дума за местните избори през октомври 2011 г., когато Милушев е кандидат за общински съветник от РЗС и кандидат-кмет на район "Младост" от партията на Яне Янев. На 22 октомври вечерта Илия Милушев е задържан в столичното 5-о РПУ. Срещу него има подадени жалби от столичани, на които той е предлагал листи, в които е трябвало да попълни данните на петима души, желаещи да гласуват за кандидати за определена от него партия. Мизата за това била 300 лева.

По данни на ПИК от Милушев са иззети избирателни списъци, както и компютър. Операцията се е водила от сектор "Икономическа полиция".

Няколко месеца след това ръководството на РЗС изключва официално Илия Милушев от редиците на партията по съмнения, че е купувал гласове и е уронил престижа на организацията.

"Да, потвърждавам всичко това. Илия Милушев бе наш член, арестуваха го и после го изключихме от партията", заявил Яне Янев, помолен за коментар.

Твърди се, че в момента Илия Милушев е най-близкият човек на президента сред администрацията на "Дондуков" 2. Двамата са близки от дълги години, като бивши военни пилоти. Смята се, че в момента Милушев е реалният заместник на Иво Христов, пише политическите речи на президента и формира мирогледа му по основни обществени теми.