Румен Христов: БСП опорочи кампанията, превърна я в махленски разговори

Вместо да говорим за бъдещето на Европа, социалистите ни занимават със скандали

Румен Христов

Румен Христов

„Винаги, когато участваш на избори с коалиция, която има преднина, се бориш само за победа. Не ми хареса, че по време на кампанията не говорихме за бъдещето на Европа, а я превърнахме във вот на недоверие към правителството. Акцентите бяха изместени от БСП, които се занимават със скандали и превърнаха кампанията в махленски разговори“. Това каза пред ТВ Европа лидерът на СДС Румен Христов. 

„Премиерът Бойко Борисов е изключително харизматична личност и много помогна на ГЕРБ. Министър-председателят не може да си вземе отпуска. Това, че действията му се приемат като предизборна кампания, е проблем на опозицията. По отношение на оставките в правителството, мисля че премиерът малко прибързано взима решения спрямо някои хора. Борисов действа мъжки и рязко, докато БСП се възползва от презумпцията за невинност и се казва „да изчакаме проверките, да видим какво каже прокуратурата“ и т.н., но оставки не се подават“, каза още Христов. 

„Няма съмнение, че СДС е автентичното дясно. Всички останали късаха от тялото на партията и я хулиха. В „Демократична България“ има само един субект, който е член на ЕНП (ДСБ – б.р.). През последните 54 месеци преговаряхме да се явим заедно на изборите. Причината да не се случи беше нежеланието от страна на „Демократична България““, коментира лидерът на СДС. 

„Ние държим патента на старото лъвче до 2021 г. Внесли сме жалба в ЦИК, а на най-вероятно ще предприемем стъпки и в съда“, заяви Христов по повод обвиненията му срещу Стефан Тафров, че използва символите на СДС.