Протест пред Министерски съвет срещу визитата на Медведев: „Стоп на кремълската агресия”

Участниците в мълчаливия протест, снимки: Faktor.bg

Участниците в мълчаливия протест, снимки: Faktor.bg

Българи и етнически украинци излязоха днес на мълчалив протест пред Министерски съвет в знак несъгласие с визитата на руския премиер Димитрий Медведев. Около 14 часа 15 души се събраха пред фонтаните до президентството и разпънаха огромни транспаранти с българското и украинското знаме.

Участниците в мълчаливия протест издигнаха и плакати с надписи: „Стоп на кремълската агресия”, „България – достоен и сигурен член на ЕС и НАТО”, както и транспарант с националния трибагреник, с думите на Левски „Тоз, който ни освободи, той и ще ни пороби!”

protest_medvedev3.jpg

"Участниците в този протест сме обединени от идеята, че България не трябва да се превръща в троянска кобила на Кремъл в ЕС и НАТО. Искаме да покажем своята гражданска позиция срещу управляващите в Русия, които са заплаха за свободния и демократичен свят". Това обяви пред Faktor.bg Олена Косева, която е български гражданин от украински произход.

Според нея на протеста са щели да присъстват доста повече граждани, но не са успели да минат през полицейските кордони и мерките за сигурност.

protest_medvedev.jpg