Приложете пенсионните измислици за номенклатурата на БКП, ДС, МНО, ДКМС...

Не искам да бъда "неутрален ефект", не ви желая "актюерската справедливост"!

Евгений Михайлов

Евгений Михайлов

Евгений Михайлов, кинорежисьор

Писна ми! 
От сутринта гледам и слушам гузните обяснения за грабежа чрез орязването на пенсиите на новите пенсионери -"Нямало било достоверни данни отпреди 1997 г, а електронен регистър имало след 2000-та г."!? 

Потресен съм от "експертната" логика на социалния министър и на един от директорите в НОИ. Според тях анализът бил показвал, че според новите правила (приети в края на 2018 г.) ощетени щели да бъдат "само" 31% от пенсиониращите се през 2019 г. , за 12% нямало да има промяна, а за 57% даже щяло да има увеличение.

После се разбра, че "увеличението" щяло да бъде с 3-5%, а "намалението" с 50 - 250%!!! Но това било... неизбежен "неутрален ефект" и "актюерска справедливост"!!!

Не ви желая "актюерската справедливост"! Не искам да бъда "неутрален ефект"!

Приложете тези наукообразни измислици за номенклатурния комунистически апарат на БКП, ДКМС и ДС! "Актуализирайте" максималните пенсии на ченгетата от ДС и МВР и политическите офицери от БНА и не се подигравайте с хората, които честно са работили и са се осигурявали преди и след 1990! 
Гавра е да смятате само осигуровките след 2000г. , когато много предприятия бяха прилапани (приватизирани) от същите ченгета, а десетки хиляди останаха на улицата или бяха принудени да се прекалифицират. 

След 2000 г. ""актюерската" ви "справедливост" създаде милионерите на прехода, които изнудваха и осигуряваха работниците си като "крепостни" - на минимума.
И хич не ми говорете патриотични слова, които ви се суфлират от Кремъл! Писна ми!