Представям си Безсмъртния полк на България, но отпред вървят Левски и Ботев - живи!

Мамка ви смотана, защо утре, ще веете чужди знамена и ще носите снимки на умрели чужденци?

А у нас веят чужди знамена и носят портрети на масови убийци и терористи

А у нас веят чужди знамена и носят портрети на масови убийци и терористи

Роси Антав, dedavanga.com

Чета новините и разбирам, че утре по България ще се разходи безсмъртният полк. Не Полкът на безсмъртните от древна Персия. Безсмъртният български полк. И подкрепям това начинание. Представям си този полк.
  Отпред вървят Левски и Ботев. Живи. Усмихнати. СВОБОДНИ. Зад тях ротата на загиналите за свободата на България. След тях вървя цар Самуил и Симеон. И водят ротата на Българските царе. След тях върви Стефан Стамболов. И води ротата на българските министри, направили България държава, която е била равна на най-развитите държави в света. До тях Яворов и Чудомир водят ротата на поетите и писателите. До тях Дико Илиев и Николай Гяуров водят ротата на музикантите. Парцалев и Касабов водят ротата на артистите.

Генералите Вазов и Колев водят ротата на загиналите

за България във войните. Петър Богдан и Петър Берон вървят с първата българска история и  с рибния буквар, и водят  ротата на учителите просветители. Най-най-най-отпред. Представям си този полк. Огромен! БЪЛГАРСКИ ПОЛК! НА БЕЗСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ!
  И се питам:
  Абе, ваща мама проста, нямаме ли ден на съединението, на независимостта, на просвещението или освобождението! И няма ли кой да оглави парада на БЕЗСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ, та утре ще се закичите с георгиевски ленти, ще веете чужди знамена и ще носите снимки на умрели чужденци?
  Мамка ви смотана!