Повече от половината американци не одобряват политиката на Доналд Тръмп по отношение на Русия

Изказването на Тръмп на срещата в Хелзинки не е повлияло на общия му рейтинг

 Повече от половината американци не одобряват политиката на Доналд Тръмп по отношение на Русия, предава Reuters.
Повече от половината американци не одобряват политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп към Русия. Това съобщи в сряда агенцията, позовавайки се на данни от проучване, проведено съвместно с изследователската служба "Ипсос" след първата истинска двустранна среща на руския президент Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки.
Според агенцията 55% от запитаните са отговорили отрицателно на въпроса дали одобряват политиката на Тръмп спрямо Русия и 37% са изразили подкрепата си за американския президент. Както отбелязва Ройтерс, сред онези, които са одобрили 71%, са републиканците , а 14% - демократи.
Изказването на Тръмп на срещата в Хелзинки не е повлияло на общия му рейтинг на популярност, отбелязва агенцията. Според проучването 42% от анкетираните като цяло подкрепят работата на президента.
Участниците в проучването също оценяват своето отношение към Русия. От тях 38% се съгласиха с твърдението, че Русия е враг на Съединените щати, още толкова от анкетираните я отбелязват като съперник, а само 8% наричат Русия приятел.

Вчера Доналд Тръмп защити поведението си на срещата с руския президент Владимир Путин, съобщават световните агенции.

Според него разговорите са минали „още по-добре” от тези с лидерите на страните от НАТО, които бяха белязани от обвиненията му към останалите държави от Алианса, че не дават достатъчно пари.

Тръмп  обяви в „Туитър”, че е негова заслугата НАТО да е силна организация, като даже срещата на върха в Брюксел е била „страхотна”. Тръмп се оплака, че медиите постоянно повтарят, че се държи грубо с чуждестранните лидери, но "никога не споменават парите!". 

В характерния си понякога твърде опростен стил той коментира, че "НАТО преди беше слабо, но сега отново е силно (а това е лошо за Русия)".