Потомци на македонски родове: ВМРО на Каракачанов е петно за славните ни предци

Стари македонски фамилии, организирани от базираното в Австралия дружество „Тодор Александров” разпространиха декларация, след масовите арести в Държавната агенция за българите в чужбина. Ето пълния текст на документа:

ДЕКЛАРАЦИЯ 
от Потомците на Старите Български Родове от Македония

Относно : Поредната гавра с паметта на ВМРО и македонските българи, свързвана с фалшификата на Красимир Каракачанов и подопечните му лица и структури


Скъпи сънародници, братя българи,

преди няколко дни нашето общество стана свидетел на поредния позорен и оскърбителен акт, уличаващ лица и структури около ВМРО на Красимир Каракачанов в явно престъпни деяния, станали причина за нахлуване на органите на реда в сградата на Агенцията за българите в чужбина и задържането на редица лица от същата тази агенция. Все още е рано да се каже какъв е размерът на този престъпен акт, но в голяма част от отговорни национални медии се тиражира информацията, че причина за внезапната проверка от иначе мудната българска Прокуратура е сигнал от партньорски служби от НАТО и ЕС, в който става дума за засечени терористи и престъпници, притежаващи български паспорти и документи за самоличност, издадени със съдействието на Агенцията за българите в чужбина и с негласната благословия от Канцеларията на Президента Радев…
Много от вас вероятно са чували за множество сигнали, подавани от наши сънародници в Македония, за съществуващи корупционни схеми за издаване на български документи за самоличност срещу големи суми. Нашите сънародници не са имали доверието и куража да сезират отговорни български институции поради страх от повсеместната корупция в България, която е достигнала високо държавно ниво. Уви - Съдбата се намеси много на време и този проблем, с гръм и трясък излезе на бял свят! И то при положение, че голяма част от българските медии все още услужливо продължават да мълчат в опита си да се прикрият замесените структури  и лица.
Ръководеното от министър Красимир Каракачанов министерство, все по-често е под светлините на прожекторите със съмнения за корупция и обслужване на чужди държавни интереси. Наскоро в медиите излезна материал за подготовка на МО да финансира  модернизиране на морално и технически остарелите руски щурмови самолети Су 25. Упоменатите суми са космически за финансовите възможности на малка България, но най-безпокоящото е фактът, че в чисто военно - стратегически план нямат никаква полза за отбраната на Р България. Ползата е за Руската държава. Оставаме на вас да се досетите кой има интерес от тази схема и чии интереси се обслужват?!?
Примери има много и със сигурност няма да ни стигне времето да  се спираме на всеки един от тях, но има един факт, който е време да бъде отбелязан - ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ!
Крайно време е вече дори и слепците да прогледнат и да видят кое всъщност е лицето Красимир Дончев Каракачанов, кои са лакеите около него, чии интереси те обслужват и какво ние като общество, а и като достойни българи, потомци на славните Воеводи и Комити от истинската ВМРО може и трябва да направим?
В крайна сметка добре е да си зададем въпроса - колко на брой са лицата на “Пиротска” 5? Какъв процент от македонските българи представляват те? Имат ли мандат и право да се изказват от наше име и с присъствието и действията си всеки ден да петнят святото име ВМРО??? 
По съвсем груба сметка от последните Парламентарни избори (дори когато съвсем целенасочено бяха експлоатирани страховете на хората от бежанската криза в Европа), формация “Обединени Патриоти” събра общо около 9.8% или около 650 000 души. От тях около 500 000 са привържениците на Атака и НФСБ на Сидеров и Валери Симеонов, т.е. - фалшификатът на “ВМРО” се ползва с подкрепа на не повече от 150 - 180 000 български гласоподаватели. Сигурни сме, че тази цифра значително намаля за последната година. Е, какъв е техният процент на фона на хората от Пиринска Македония и милионите бежанци от Македония, заселили се из цялата ни Родина? Не повече от 2-3 процента!!!
Но по-важното е друго - доколко легитимни са Каракачанов и очевидно подозрителната му структура в очите на нас, македонските българи и не е ли време да възстановим една историческа неправда и да възродим Автентичната ВМРО- изчистена от агенти, доносници, престъпни елементи и хора с нисък морал???

ВМРО винаги е била символ за Достойнство, Родолюбие , Честност, Почтенност, Справедливост и Защита на имащите нужда - символ на истинско братство и солидарност. 
Вие преценете сами дали това са качествата, характеризиращи Каракачановия фалшификат?
Смятаме, че дължим поправянето на тази неправда на тези, които не се поколебаха да дадат най- свидното - живота си , за да ни има нас и България! Идеалите на ВМРО и Българщината трябва да живеят и в бъдещето - дължим го на поколенията след нас !

Да живее България!
Потомци на старите български родове от Македония

Дружество „Тодор Александров“, Австралия