Паравоенни набират обвинители и съдии за нов Народен съд

Готвят нов 9-ти септември със затвори и конфискации

Началникът на щаба на паравонните Владимир Русев

Началникът на щаба на паравонните Владимир Русев

Паравоенните организации Войнски съюз „Васил Левски” и БНО „Шипка” са публикували от няколко дни във фейсбук обяви, с която набират обвинители и съдии за предстоящия Народен съд, който ще организират.

feis_naroden_sad.jpg

Под ударите на новия наказателен орган ще попаднат всички, които са виновни „... за разграбването, съсипването и унищожението на българският народ и държава, ще има следствие, справедливи съдебни процеси, конфискация и затвори! Виновните ще бъдат принудени да върнат обратно на народа ни всичко, което откраднаха, разграбиха и разпродадоха на родни и чужди престъпници и алчни чуждестранни банкери!”

През последните седмици новите народни „закрилници” провеждат активно срещи и кръгли маси в различни градове на страната, за да прокламират идеите на създадения от тях Комитет за национално спасение, който да спре поредната национална катастрофа. 

Според източници от контраразузнаването паравоенните организации са свързани с руски интереси, а много често на мероприятията им участват руски граждани. Преди време двете организации се включиха активно в пропагандата срещу проучванията за добив на шистов газ в Добруджа, които обслужват единствено интересите на кремълските енергийни монополи. Скандално е, че фейсбук се използва от паравоенните за анти европейска и анти натовска пропаганда, но и за насаждане на омраза, саморазправа и насилие под формата на обещания за „справедливост”.