От Нова телевизия чакат Ахмед Муса на сутрешната молитва в джамията

Научихме от майка му и куп съмишленици какво добро момче е той, как вади залъка от устата си за гладните.

Ислямският имам Ахмед Муса Ахмед който беше освободен под гаранция след три години в ареста,   ще се яви на сутрешната молитва в джамията в Пазарджик.  От Нова телевизия го чакат , за да отразят „събитието”  и да транслират  думите на "героя на деня". Научихме от майка му и куп съмишленици какво добро момче е той, как вади залъка от устата си за гладните. 

„Чувствам се като една птица, която е освободена от кафеза”, каза преди това той пред медията. В джамията са събрали 7 500 лева за гаранцията му, стана ясно от репортажа на Нова тв.

Ахмед Муса Ахмед бе освободен от задържането си под стража, директно в съдебната зала, на  заседание от процеса за разпространяване на радикален ислям и призоваване към война, който върви в Окръжния съд на Пазарджик.

На 28 ноември Окръжният съд определи по-лека мярка за имама – парична гаранция от 7500 лева.

Срокът за обжалване или протест на решението пред Апелативния съд в Пловдив изтече вчера. Прокуратурата отказа да протестира, макар първоначалното искане да беше за гаранция от минимум 10 000 лева, съобщи един от тримата обвинители по делото – прокурор Недялка Попова.