Освен Антон Дончев шефове в „Трейс” са Стефка Костадинова, акад. Воденичаров, бивш конституционен съдия

Известни лица, свързани с бизнеса на фирмата, ремонтирала пътя убиец

Шефовете във фондацията

Шефовете във фондацията

Свързани със станалата скандална компания „Трейс груп”, която е ремонтирала за 23 милиона евро участъка край Своге, на който преди дни при тежка катастрофа с автобус загинаха 17 души, се оказаха доста знакови лица. Вече стана ясно, че в надзорния съвет на дружеството е академикът Антон Дончев, по-известен като автор на романа „Време разделно". Но той се оказа и  в Управителния съвет на фондация „Трейс за хората”, която е в структурата на големия строителен холдинг. Освен него там е и доскорошният шеф на БАН акад. Стефан Воденичаров. Компания им прави и шефът на БОК Стефка Костадинова, все още ненадмината със своя скок на височина – 209 см. В шефската група е и бившият конституционен съдия Владислав Славов. Председател на фондацията разбира се е босът на „Трейс груп” проф. Николай Михайлов, който е и шеф на катедра в УАСГ, а близки до него твърдят, че също имал амбиции да влезе в академичната общност на БАН. Това става ясно от интернет страницата на фондацията.

Пред Factor.bg  Антон Дончев обяви, че фондацията има големи планове в областта на културата, а той няма отношение към строителната част. Явно покрай „Трейс” са се завъртeли неслучайно все известни имена, които несъмнено могат да са и добри лобисти за бизнеса на компанията.

Преди дни разследващи и жандармерия влезнаха за проверка в сградата на „Трейс груп”. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров пък припомни, че още преди 6 години алармирал, че въпросната компания прибира всички поръчки в бранша и печели огромни суми.

От „Трейс груп” пък контрират, че ремонта на пътя убиец е изпълнен изрядно, а проблемът е с фирмата, която трябва да го поддържа, но тя е избрана от АПИ.