Окръжният съд в Пазарджик заседава по делото срещу Ахмед Муса

Изготвянето на съдебно-теологична експертиза, която беше поискана от адвоката на Ахмед Муса Елвира Панкова, наложи четиримесечно прекъсване на процеса

Ахмед Муса

Ахмед Муса

Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския лидер Ахмед Муса и 13-те му поддръжници, обвинени в проповядването на радикален ислям.

Изготвянето на съдебно-теологична експертиза, която беше поискана от адвоката на Ахмед Муса Елвира Панкова, наложи четиримесечно прекъсване на процеса. В рамките на два дни вещите лица ще представят заключенията си по тази експертиза.

От април ромският лидер Муса отново е в пазарджишкия затвор, тъй като Върховният касационен съд потвърди едногодишната му присъда по така нареченото „Имамско дело“, пак за разпространяване на радикален ислям и насаждането на омраза на религиозна основа. Към тази година се прибавят още три години от предишна, неизтърпяна условна присъда.

Точно за делото срещу 13-те имами, което завърши с условни присъди и административни наказания за всички останали обвиняеми, прокурорът по делото Нели Попова и следователят Даниела Янакиева бяха отличени от главния прокурор Сотир Цацаров за добре свършена работа.