Нинова с популизъм - величае септемврийци, громи несъществуващия фашизъм

Септември 23 не може да бъде отречен, нищо не е забравено!, обяви партийният лидер

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Председателят на БСП Корнелия Нинова за пореден път доказа, че нейният популизъм няма граници. Днес тя изпрати до БСП Монтана своето верую по повод на Септемврийското въстание, избухнало на 23 септември 1923 година. 

 "Септември 23 не може да бъде отречен, нищо не е забравено!", обяви партийният лидер. 

Заедно с председателя на партията на европейските социалисти Сергей Станишев, Георги Гергов и Михаил Миков поздравиха местните социалисти, които отбелязаха 95-годишнината от този – както те го наричат - „героичен и трагичен бунт“ с митинг-концерт.

"Без този подвиг Европа щеше да е различна. Буржоазната олигархия си е служила с набор терористични действия и днес живеем във време на голяма опасност, когато омаловажават подвига на септемврийци и обявяват за герои съмишлениците на Хитлер и Мусолини и техните политически бащи. Рапортуваме днес пред загиналите във въстанието, че тяхната мечта за премахване на фашизма е постигната, техният подвиг не е безсмислен, както някои се опитват да внушават ", заяви в словото си Атaнас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Тези думи на Корнелия Нинова са не само популистки, но с посланията си тя насажда омраза в обществото и фалшифицира историята. Научната общност у нас е категорична, че фашизъм в класически вид никога не е имало в България. Но БКП и техните наследници в БСП манипулативно налагат тази теза, за да оправдаят зверствата и безчинствата, с които комунисти и шумкари потопиха страната след 9-ти септември 1944 година.