Нинова: Истерията около "Техноимпекс" е една гигантска манипулация, искат да смачкат опозицията

Няма отстъпление на ДПС, вот на недорие за корупцията ще има, категоричен бе партийният лидер

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Вот на недоверие ще бъде внесен. Нямам информация ДПС да се отдръпнала, нямаме отстъпление. Вот на недоверие за корупция ще има и по моето мнение е добре да бъде внесен през януари, но ще го решим с колегите от ДПС. Това обяви в студиото на Би Ти Ви председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Партийният лидер се опита да избяга от темата за приватизацията на „Техноимпекс“ и да изрази своята гледна точка по нея. А разгорелия се дебат, започнат от управляващото мнозинство в парламента, тя нарече гигантска манипулация. 

Прокуратурата и съда са органите, които трябва да кажат имало ли е престъпление при приватизацията на „Техноимпекс“ или не. Но аз мисля, че вчера Сотир Цацаров сложи точка на този спор, което наистина ме изненада,  защото той направи политическо изказване, освен юридическия коментар. Той говори много обрано, но посланието му беше конкретно – с ревизията на приватизацията вие какво искате -  справедливост или политическа разправа. Аз мисля, че истината лъсна - тук става дума за стил на управление – като  манипулираш фактите и дори манипулираш мнението на главния прокурор, с цел не да има справедливост, а да се смачка опозицията, отсече Нинова.

Лидерът на БСП безапелационно заяви, че няма намерение да отговаря на неудобните въпроси на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и дори я посъветва да предаде всичко което иска на съответните органи – съд и прокуратура, а не да я занимава с подобни въпроси, които тя смята, че са персонална атака срещу нея, с цел да бъде омаскарена пред обществото. 

Мислите, че ще отговарям на Десислава Атанасова, шегувате се…Изпратети й поздрави от мен. Да отива и носи това, което притежава, на съда и прокуратурата, както се прави в правовата държава. Не могат да ме смачкат по този начин. Няма да ме вкарат в този махленски спор, какви са тези хора - Антон Тодоров, Десислава Атанасова и Тома Биков…, които сега са тръгнали да говорят срещу мен. В ГЕРБ има много подготвени хора, има авторитети в партията. Къде им е лидерът, за да говорим за сериозните теми на лидерска среща, риторично попита Нинова и не без раздразнение продължи да обяснява в каква държава живеем – поробена отвътре от една партия, която всичко е овладяла, и ако някой смее да я критикува – веднага бива смачкван. 

През цялото време Корнелия Нинова подсказваше на водещата да сменят темата. Така се стигна до днешното предложение на БСП – да бъде наложен мораториум за създаването на нови частни болници. Въпреки, че и управляващите и партньорите на БСП – ДПС, посочиха, че това е в разрез с Конституцията, партийният лидер бе категоричен, че предложенията им са напълно разумни и ако останалите политически партии наистина мислят за обществото и държавата е добре да седната на една маса, да сложат важните проблеми в здравеопазването по които да дебатира и да стигнат до разумни консенсусни решения. 

България няма да се оправи скоро, ако не се постигне общо споразумение по три важни политики – в здравеопазването, образованието и демографския проблем. Но засега такава дискусия няма да има - това е особено ниско ниво на правене на политика, категорична е Корнелия Нинова.