Найден Зеленогорски: Да въведем германския модел за партийното субсидиране, нашият е побългарен

Големите партии да получават по-малко пари от малки, настоява политикът от ДБГ

Найден Зеленогорски

Найден Зеленогорски

Зам.-председателят на ДБГ предложи у нас да бъде въведена германската система за партийно субсидиране. Пред БНТ той обясни, че при нея по-големите партии взимат по-малко пари от по-малките, за да имало равна битка. "Един лев субсидия е черен хумор. Олигарси ще си купуват партии и да им нареждат как да коват законите в страната. Субсидирането на партии е добра система, но всичко е било побългарено", каза още Зеленогорски.

Той коментира, че вероятно и сега има случаи, при които олигарси нареждат на партии каква политика да изпълняват, но вече те щели да станат ясни и категорични. "Финансистите са тези, които получават парите. Ще проверим във финансовото министерство. Ако имаме да връщаме пари, ще ги върнем", допълни бившият кмет на Плевен.

"Стягаме редиците за местните избори. ДБГ не участва на евровота, за да не участва в братоубийствени войни в дясното политическо пространство. Ние подкрепихме ДСБ. Сега сме отправили покана към "Демократична България" за общо явяване на изборите в Плевенска област, както и на други места. Демократична България трябваще да се разшири и вместо ВМРО, коалицията щеше да спечели две места в Европарламента", каза още Найден Зеленогорски.