Лява медия нарече предконгресно Ламбо клоун, говорещ глупости

Стилът "Нинова" е самовлюбен, егоцентричен - вярва, че е незаменим, дори когато прави глупост след глупост, казват трезви гласове в левицата

"Клоунът" и "камикадзето"

"Клоунът" и "камикадзето"

Лявото русофилско издание pogled.info, което е близко и до кръгове в БСП открито нарече часове преди конгреса на столетницата старейшината в партията Стефан Данаилов – клоун.

В свой отрезвяващ от вечното социалистическо опиянение коментар, главният редактор Румен Петков(просто съвпадение на имена с „героя“ от Плевен, б.р.) написа: „Вече стана твърде пошло преди всеки конгрес лидерското тяло да вади Стефан Данаилов като върховен коз в битката за БСП. Не знам, не ви ли писна постоянно да слушаме едни и същи изтъркани до баналност фрази, произнасяни с лъскав, патетичен тон!?

Ламбо е превърнал гласа си в политически инструмент, но драматичното повтаряне на пълни глупости няма как да ги превърне в диаманти“. Повод за острия му тон е публикуваното вчера патетично писмо на нарочения за любимец на БСП, което той адресира до конгреса, защитавайки Корнелия Нинова и обвинявайки за всичко партията. Подобни писма Ламбо пишеше и във възхвала на Георги Първанов и Станишев, но този път номерът му не мина. Оказа се че и в БСП има разумни хора, на които им писна самозваният мъдрец предконгресно да им чете конско.

„Един път има шанс в БСП да започне истински разговор за проблемите на партията и винаги ще се появи

някой слугинаж като Ламбо,

който да включи картечницата за простотии и да обвини всички несъгласни, че са част от световна конспирация срещу партията“, пише Румен Петков. Той се обявява и против опитите на Стефан Данаилов да изкара Нинова „свръхчовек“, на който приживе трябва да се изгради параклис.
„Аз чета писмото на Ламбо в този контекст, който е и порочен. Защото от неговите тъпотии излиза, че само Нинова е допринесла за победата на президентските избори, че единствено и само тя е гаранция за успехи.
А обикновените социалист!?
Те, както винаги, са пречка, бреме, тежест и трябва да бъдат навиквани, охулвани и бити с камшика на патоса!
Ето, заради това не приемам стила "Нинова" - той е самовлюбен, егоцентричен и си вярва, че е незаменим, дори когато прави глупост след глупост!
Това е курсът на камикадзето, което вярва, че след голямата катастрофа ще се прероди за вечен живот!“, казва с отвращение от поредния пошъл сценарий Румен Петков.