Комитет от интелектуалци издига кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе издигнат за евродепутат и за следващия мандат, като зад кандидатурата застана комитет от интелектуалци, които излязоха с декларация в негова подкрепа.

Сред авторите на декларацията са представители на патриотични съюзи, университетски преподаватели и историци, като Александър Гребенаров, който оглавява Македонския научен институт, и проф. Христо Смоленов. Сред тях е и актьорът Андрей Слабаков, който насред кръгла маса за патриотизма стана и заяви, че Джамбазки е неговият евродепутат.

Номинацията на Джамбазки идва в момент, когато поредният трус клати малката коалиция Обединени патриоти, този път заради евролистата. Желанието на ВМРО е именно Джамбазки да е водач за евровота, с което не е съгласен лидерът на "Атака" Волен Сидеров. По вътрешна информация от коалицията Сидеров от месеци си прави устата той да е водачът по пътя към Брюксел, нещо, което лидерът на атакистите вчера публично отрече, съобщава cross.bg.

В позицията си вчера Сидеров нарече откровени лъжи подобни твърдения и продължи да настоява, че до момента разговори за предстоящите евроизбори в коалицията ОП не са водени. Те обаче започнаха миналата сряда, но само между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, просто защото Сидеров не отиде за трети път пореден път на коалиционния съвет и не изпрати свои представители.

Поръчковите публикации са предизвикани от истеричния страх на някои евродепутати, че може вече да не са такива и да се лишат от стотици хиляди евро, събрани от заплати в банка, отрича напрежението в ОП около листата Сидеров с намек именно по адрес на своя конкурент за евроводачеството - Ангел Джамбазки. Напоследък той не пести хули по негов адрес, а в отговор днес пък дойде номинирането на съперника му за евролистата от комитет от интелектуалци.