Кемил Рамадан ще гради в София най-голямата джамия на Балканите с пари от Турция

Познавам арестувания, обвинен, че е е командир в "Ислямска държава", но в България няма джихадисти, заяви той

Бившият кандидат за президент и бизнесмен Кемил Рамадан планира да изгради у нас най-голямата джамия на Балканите, след като изкупи имоти на мюфтийството, заяви той в студиото на "България сутрин"  на Bulgaria ON AIR., като после обясни, че дните на кабинета "Борисов 3" са преброени.
"В София има една джамия – не може мюсюлманите да се молят на трамвайните линии. Управляващите се подиграват с изповядващите Корана. "Ислямски лунапарк" го казах като подигравка към управляващите. Финансирането за проекта ще дойде от много държави и бизнесмени. Част от парите ще дойдат от Турция", посочи Рамадан със смайващо безочие.

"До три месеца ще падне правителството, а март ще има нови избори. Никога повече няма да има в България правителство с националисти, които са и агенти на "Държавна сигурност". ДПС натиска и това правителство ще си отиде. След Европредседателството правителството ще падне", заяви гостът.

 Разговорът обхвана и ареста на български гражданин - командир на терористичната групировка "Ислямска държава". По думите на Рамадан арестуваният изобщо не е терорист.
"Когато е получил българско гражданство, "Ислямска държава" все още не е съществувала. Той няма как в последствие да се е присъединил към организацията. Тези терористични групировки са дело на САЩ. Не вярвам, че е командир на ИДИЛ. "Ислямска държава" гледа към Балканите, защото те са атрактивно място за обработка на терористи. Аз познавам този човек. Купувал съм си наргилета от магазина му. В България няма терористи", поясни той.