Карлос Контрера: БСП са като ДПС - вечно трябва да управляват

БСП са склонни да поискат оставката на чистачката в Министерския съвет, че не е измила плочките

БСП прави постоянни аспирации да се върне на всяка цена в управлението. Те са като ДПС - вечно трябва да управляват, иначе не могат да осмислят собственото си съществуване. Общественото доверие към социалистите не е достатъчно, че да им се даде възможност да се изявят.
Това каза в студиото на "Денят ON AIR" общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод провелия се днес протест на граждани и организации, искащи развалянето на сделката по продажбата на ЧЕЗ и незабавна оставка на правителството. Недоволството бе подкрепено и от народните представители от БСП.

"БСП са склонни да поискат оставката на чистачката в Министерския съвет, че не е измила плочките. Става смешно това нагнетяване на напрежение, защото социалистите влизат в ролята на вечния недоволен. Ако ще се държиш опозиционно, давай алтернативни предложения", подчерта общинският съветник.

Членът на ВМРО коментира и казуса с д-р Иван Димитров и убийството на Жоро Джевизов-Плъха, който се разрази в последните няколко дни.

"Определено нещо не е както трябва около този случай. Всеки има право на своите версии, докато тече производството, но всичко ще се реши в съда. Проблемът е, че се събират доказателства едностранчиво - само за обвинителя, за да се подкрепи тезата на прокуратурата", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според него основният проблем е, че хората нямат доверие на институциите и има тотален дефицит на чувство за сигурност в обществото.

"Правителството откликна на исканията за промяна на Закона за самоотбрана. От ВМРО също искаме промени. Трябва да се направи така, че да дадем възможност на хората да се защитават в собствения си дом. За тези промени са нужни 1-2 месеца време, за да се съберат необходимите предложения", допълни още Карлос Контрера.