Каракачанов: Няма да се учудя, ако някой не е замислил сценарий "Костинброд"

Когато Станишев загуби първите евроизбори, подаде ли оставка като премиер, попита риторично вицпремиерът

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

Прогнозирах, че тази компания ще бъде компроматна. Тя започна с лъжи и манипулации. Но нямам информация за някакъв Костинброд. Няма да се учудя, ако някой е замислил подобен сценарий. 

Няма как да не удря по репутацията ми обвинението, че не съм декларирал някаква тераса. Трябва хора, които хвърлят бухалки чрез словото, да бъдат санкционирани. Тези, които са си сбъркали декларациите, да се коригират. Ако някой работи през офшорна сметка, означава, че иска определена информация да не стига до обществото. Добре е политиците да не работят с офшорни сметки или поне да ги декларират. 

Красимир Каракачанов коментира и ситуацията около избора на нов изтребител и стартиралите преговори със САЩ за Ф-16.

Състезателната процедура има две части - първата част приключи и ние избрахме един от тримата участници. След това правителството ни даде карт бланш да се водят преговори. За нас те са важни, особено по отношение на цените, които са неоправдано по-високи. И ще ви дам пример, езиковото обучение на пилотите. Всички пилоти вече са минали такива курсове, е тогава има ли смисъл това да се повтори и за това да се плаща от българските данъкоплатци. Освен това предлагаме да се плаща на вноски, за да не се блокират другите два проекта, ремонтите на стари самолети, както и да удари заплатите на военно-служещите през следващите две години. Тоест, да се търсят варианти България да не плаща цялата сума. Но която и друга оферта да бяхме избрали, щяхме да имаме сходни проблеми, подчерта военният министър.

На въпроса дали ще има предсрочни избори, ако БСП победят на евровота, военният министър бе лаконичен: Когато Станишев беше начело на управлението, загуби първите евроизбори. ГЕРБ го победи и той подаде ли оставка, попита реторично Каракачанов.