Карадайъ изброи приоритетите на ДПС: Чиста храна и вода и зелена енергия

ДПС остават твърдо зад позицията си, че са нужни предсрочни избори

Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ

"Чиста храна, чиста вода, чиста зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани във формирането на политическата програма". Това е предизборната програма на ДПС, която лидерът Мустафа Карадайъ изброи пред БНТ. 

"Преференцията се урежда със закон. Видяхме какво създаде. В момента граждани, които биха желали мажоритарно да участват в изборите, също могат да участват като независими кандидати", каза още лидерът на ДПС. 

"ДПС остават твърдо зад позицията си, че са нужни предсрочни избори и това управление не е добро за страната. Нарушаването на Конституцията е една тема, която няма как да не я тръгнем. Чухме призиви тази вечер в това студио всеки български гражданин да гласува свободно. Изборният кодекс отново ще бъде отворен за дебати, аз предлагам да направим един Изборен кодекс по Конституцията. Той е конституционен закон. Близо 2 млн. български граждани живеещи в САЩ, Канада, Австралия, Турция, са лишени от конституционното си право да могат да избират и да бъдат избирани. Ние не се боим от преференциите. Тази вечер чухме, че това са били конституционни права. Къде в Конституцията са записани преференциите. Правото да избираш и да бъдеш избиран го има, а вие лишавате 2 млн. души от това право", коментира той.