К. Каракачанов: Хората, за които ДПС поиска връщане на гражданството са напуснали доброволно България

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

"Нямаме нужда някой някъде другаде да гласува вместо българските граждани. Целта на законопроекта за връщане на българското гражданство цели точно това. Но трябва да е ясно, че става въпрос за хора, напуснали България доброволно, според изселническите спогодби. Те доброволно са решили да се откажат от българското си гражданство и са поискали да живеят в Турция. Става дума за 1 милион души. Става дума не само за тях, но и за техните наследници", заяви пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Те биха могли да бъдат "трета политическа колона" на Ердоган. Видяхте на предишните избори автобусите, организацията и т.н. В Турция изборите бяха контролирани. Няма нужда по този начин да разваляме добрите отношения, които сме изградили с Турция", коментира той.

"Референдума за Истанбулската конвенция го поиска БСП. А аз предложих референдум не за конвенцията, а дали българинът подкрепя еднсополови бракове, джендъри, промяна на традиционните роли на пола. Според мен, Валери Симеонов не е разбрал какво искам да кажа. Не става въпрос да си правя реклама", каза той по повод критиките от съпредседателя на ОП.

"Когато България и Европа са изправени пред демографска криза, пред атаките на радикалния ислям ние да унищожаваме традиционните ценности...В името на какво?", попита Каракачанов.

Той призна, че от една седмица не си е говорил с Валери Симеонов, но че нещата трябва да се решат с диалог.