Издание, близко до Станишеви и Сашко Симов, обяви Нинова за евтина политическа куртизанка

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Лявото неосталинстко и путинистко издание „Поглед инфо”, подкрепящо руския  тероризъм обяви лидера на БСП Корнелия Нинова, че с позицията си за Унгария и Орбан се превръща в евтина политическа куртизанка. Повод за тази крайна оценка им дава фактът, че червеният лидер е против санкциите за Орбан – позиция, която се споделя от крайната десница и националистите в Европа, но не и от демократичните и прогресивни партии.

„Срамната истина е, че Нинова е на различна позиция с цялата европейска левица, а не само със Станишев, не само с оглавяваната от него група на социалистите и демократитe в Европейския парламент, но и с: 
- групата на Европейската обединена левица, в която са испанската „Подемос”, гръцката „Сириза”, германската „Левите” и др.,
- групата на зелените,
- групата на либералите и демократите”.  

Според изданието така Корнелия Нинова се е оказала на един акъл с крайно десните и националистическите формации:
- групата  „Европа на нациите и свободата” с лидер Марин Льо Пен,
- групата на Найджъл Фарадж „Европа на свободата и пряката демокрация”,
- групата на европейските консерватори и реформисти.

„Страшното е, че стъпканата БСП мълчи, докато председателката ѝ я превръща в евтина политическа куртизанка, която от две години се придвижва все по-близко до Орбан, Льо Пен и Фарадж и се отдалечава от европейската левица. Защото не за пръв път Нинова мисли като крайната десница и европейските националистите”, пише още в неподписания редакционен коментар.

В червените среди въпросното левичарско издание се свързва със семейство Станишеви, но то охотно дава постоянно трибуна и на червеното слънце  - депутата Александър Симов, който реално се идентифицира с нападателната политика срещу Нинова.

ninova_pogled_info.jpg