Искрен Веселинов: Придобиването на ТЕЦ-Варна от Доган е добре обмислена политическа провокация

Свидетели сме на първият идеологически сблъсък в ЕП – между псевдолибералните страни и националномислещите

Искрен Веселинов

Искрен Веселинов

Предстоящите европейски избори ще бъдат идеолоигически – дали Европа ще бъде на нациите или Европа на бюрократите. Това обяви в студиото на БНТ депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

Той коментира и горещата тема с каква позиция трябва да излезе България по повод наложените санкции на Унгария от Брюксел. Веселинов отново потвърди твърдата позиция на ОП, че те са категорично против тези санкции, а такава позиция е била изразена и по време на едно от оперативните заседания на Министерски съвет. 

Нашият евродепутат Ангел Джамбазки гласува против прилагането на санкции срещу Унгария. ОП също са срещу наказанието. Но тук не става дума за Орбан, а за две тенденции в ЕС . От една страна – държавите трябва да запазят от своя национален суверенитет, което и ние споделяме, за разлика от идеята на либералите, които искат да запазят ЕС на бюрократите. Това е първият идеологически сблъсък в ЕП – между псевдолибералните страни, които се опитват да се разправят с националномислещите. В този смисъл ние нямаме за цел да правим ореол на Виктор Орбан. Тук става дума за тенденция – да се спазва националния интерес, а не да се робува на бюрократичното управление, аргументира позицията на патриотите Веселинов.

Помолен да коментира какъв знак е придобиването на ТЕЦ-Варна от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, патриотът бе лаконичен:  Това за мен е една добре обмислена политическа провокация. Говореше се, че зад ТЕЦ –Варна стои ДПС и сега вече беше осветено, че основна енергийна мощност се контролира от политическа сила, натоварена с най-много корупционни практики. Няма случаи, в които ДПС да е в управлението на странат и да не се сблъскваме с корупционни практики.

Искрен Веселинов въпреки това смята, че управлението върви в правилната посока и това се вижда от увеличението на доходите.